FACILITATI / Activitati - DUOBLANC VILLA

DuoBlanc Villa este o unitate tip duplex care oferă cazare cu bucătărie, WiFi gratuit şi o zonă de plajă privată.

Cele doua zone ale duplexului au o zonă de relaxare, un TV cu ecran plat cu canale prin cablu şi o baie privată cu duş şi articole de toaletă gratuite.
Fiecare unitate are o terasă cu vedere la Dunăre.

Casa de vacanţă oferă o piscină în aer liber, pe perioada sezonului de vara.

Oaspeţii pot utiliza facilităţile de grătar sau se pot relaxa în zona de lounge comună.

Obiective Turistice

Chipul lui Decebal

Chipul sculptat in stanca al regelui dac, reprezinta cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona Cazanelor Dunarii. Acesta se afla in Cazanele Mici, pe Valea Mracunei la confluenta cu Dunarea, intre localitatile Eselnita si Dubova.
Este cea mai mare sculptura in piatra din Europa, inalta de 55 m si lata de 25 m si unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania.

Tabula Traiana

Monument ridicat de adversarul regelui Decebal, imparatul roman Traian, pentru a marca marsul triumfal al trupelor imperiale romane spre Dacia si a comemora victoriile Imperiului Roman asupra Regatului Dac in anul 105.
Monumentul se afla de aproape 2000 de ani, la iesirea din Cazanele Mici, dar pe malul sarbesc, nu departe de statuia lui Decebal.

Rezervatia Naturala Cazanele Mari si Cazanele Mici

Prin Cazanele Dunarii se intelege portiunea de defileu cuprinsa intre gurile de varsare a raurilor Plavisevita si Ogradena, fiind formate din doua portiuni distincte: Cazanele Mari si Cazanele Mici, despartite intre ele printr-un golf semicircular, bazinetul Dubova.
Intre Plavisevita si bazinetul Dubova se intind pe o lungime de 3,8 km Cazanele Mari, formate din masivul calcaros Ciucaru Mare, ai carui pereti abrupti marginesc latura stanga a fluviului si Stirbatul Mare, pe malul sarbesc.
Intre bazinetul Dubovei si Ogradena se afla Cazanele Mici, cu o lungime de 3,6 km. 

Manastirea Mraconia

In zona Cazanelor, sector din Defileul Dunarii, se afla Valea Mracunei („loc ascuns” sau „apa intunecata”), unde, pana in 1967, se gasea o veche manastire numita Mracunia.
Constructia Hidrocentralei Portile de Fier 1 a dus insa la sacrificarea lacasului de cult, apele revarsate ale lacului de acumulare au inghitit ruinele manastirii, botezata de localnici „manastirea de sub ape”. Cand nivelul Dunarii scade foarte mult, ruinele in forma de cruce ale vechiului lacas pot fi vazute cu ochiul liber.

Pestera Ponicova

Pestera este compusa dintr-o seie de galerii care comunica intre ele, situate pe doua etaje. Etajul superior este fosil in intregime, iar etajul inferior este subfosil. Galeria Principala (Galeria Ponicovei) uneste intrarea de la nivelul inferior al paraului Ponicova cu intrarea de la nivelul Dunarii, si are o lungime de 400 m cu o denivelare de 36 m. Aceasta galerie atinge inaltimi de pana la 26 m.
Aceasta galerie este puternic iluminata natural datorita celor doua deschideri de mari dimensiuni. Ogasul Ponicova parcurge temporar pestera avand un debit foarte variabil, in functie de nivelul viiturilor.